Lundebjerggård


Gå til indhold

Cykelhold I

CyklingCykelhold I


Onsdag klokken 09:30 præcis kører Lundebjergs cykelhold 1 ud på en tur i omegnen.
Vi kører mellem 20km og 30km i et astadigt tempo, hvor vi venter og samler eventuelle efternølere op.
Midtvejs på turen drikkes den medbragte kaffe.
Som afslutning på forårs- og efterårs-sæson holder holdet 2 frokoster, den første udendørs og den anden i Lundebjerggårds Cafe

Tilmelding til centervagten, hvor man kan blive skrevet på venteliste.Cykelholdet en sommerdag


En cykel er nok!

En cykel er nok for at deltage på Lundebjergsgårds cykel hold. Der kører en tur hver onsdag fra kl.9.30 til ca. 12.00. I modsætning til mange andre fritids aktiviteter er det gratis at deltage. Det eneste der kræves er en cykel. Holdets alder er ca. 60 til 80 år og vi kører et sted mellem 20 og 30 km i et passende tempo, så selv om man er 85 kan man godt følge med. Der holdes pauser undervejs og der tages naturlig vis hensyn til vejret, selv om der ikke kan garanteres medvind på hele turen. Vi kører hele året, kun afbrudt af is og sne. Der skal dog advares mod at det er stærkt vane dannede, når man først er begyndt kan turen ikke undværes. Det skyldes ikke alene motionen og den friske luft, men lige meget det hyggelige samvær.
Holdet startede med en håndfuld deltagere, men er nu oppe på ca. 30. Da der lægges meget vægt på sammenholdet og der er indlagt kaffepause, et par gode frokoster i løbet af året og der er tit en, der vil fejre noget med et lille glas på turen.
Vores afholdte sommer frokost i 2011 startede i strålende solskin med en tur til Julianehøjen i Jægerspris hvor der blev fejret en fødselsdag. Derefter kørte vi af små hemmelige stiger gennem skoven til Vænget lille havn hvor frokosten ventede. Der var adskillige hjemmelavede sild og krydre snapse samt smørrebrød. Efter oprydning gik turen gennem skoven til Jægerspris med en is som afslutning, selv om der dårligt var plads til den. Se det var lidt af en skovtur.
Jeg flyttede til Frederikssund i 1969 og har i 16 år kørt som bygningssagkyndig, luftede hund på alle stierne, så jeg mente at kende området ud og ind. Men nej, der er stadig mange listige smut veje og små stiger som er nye for mig. Når vi mødes er der altid en som har et godt forslag og kører forrest. Det er overraskende positivt som bilisterne holder tilbage uden at blive sure, selv om der kommer en slange af 25 cyklister, vi får tit et smil og nogle vinker til os.

Knud Jensen.

Retur til indhold | Retur til hovedmenu